1. אספו את השיער בזמן שינה כדי לשמר את המראה הבריא מלא הנפח, אספו את השיער לכדי קוקו רופף (!). הדרך האידיאלית היא להיעזר בקליפס, הרימו את השיער מעלה, סובבו אותו והדקו בקדמת הראש לכדי אבועגילה. הפן יישמר ויש הטוענים שאף ייראה טוב יותר ביום למחרת. "מה שבטוח, אל תהדקו את השיער בגומיה שתשאיר סימן", אומר גאון. 
  2. השקיעו בכרית "אם רוצים לתת לפן ברק ולשמור עליו, מומלץ לישון על כרית עם ציפה ממשי", אומר גאון ומציע לאמץ את הטיפ לא רק בזמן פן. "בד המשי שומר על ברק השיער, וגם מונע שבירות או נזקים נוספים לשערה שנגרמים בזמן שאנחנו ישנים וזזים לא מעט".
  3. הימנעו ממקלחות חמות במיוחד (או גשם כמובן)אין כמו מקלחת טובה, אבל לטובת הפריזורה – הורידו טמפרטורה וקצרו את זמן המקלחת. מים חמים, מענגים ומפנקים ככל שיהיו, מייצרים אדים והאדים לא עושים טוב לפן המפונפן. בעוד שבקיץ מקלחות פושרות נשמעות מעולה, בחורף זה כבר סיפור אחר, לכן גאון ממליץ: "יש להשתמש בכובע מקלחת בעל 2 שכבות שימנע את חדירת האדים. לאחר המקלחת, פזרו את השיער והפעילו פן על רוח קרה (לא חמה!) על מנת למנוע שימון של השיער".
  4. במטבח? רק עם כובע מגוחך ככל שיהיה, אך מציל את הפריזורה. מבשלת ומטגנת? אפקט האדים והטיגון זהה למה שקורה במקלחת. האדים עלולים להגביר את השמנוניות בשיער ולכן מומלץ לשים כובע מקלחת גם במטבח. השיער יודה לכן.
    השתמשו בשמפו יבש בשורשים
  5. אם השיער נוטה להיות שמנוני (ניתן לראות לפי השורשים) אבל השיער עצמו נראה עדיין מצוין, רססו על השורשים שמפו יבש ובכך תעניקו לפן עוד כמה ימים של חסד".
  6. אל תיגעו בשיער להנאתכן אנחנו יודעים, השיער נראה מושלם אחרי פן ויש משהו מאוד מהנה לגעת בו ולחוש בנוכחותו. מצד שני, מומלץ למעט בהתעסקות יתר. "ברגע שנוגעים בשיער, הפעולה מגרה את בלוטות החלב בראש וגורמת לשיער לשימון ולריחות מיותרים", אומר גאון. "הדרך לגעת בשיער מבלי להזיק לו היא על ידי מברשת רחבה ולסרק את השיער בעדינות כמה סנטימטרים לפני השורש". 
  7. באחרית ימיו של הפן: קלעו צמהמרגישה שהזמן קצוב והפן כבר לקראת דעיכה? קלעי צמה. לא צפופה מדי כמובן. תתפלאי, הפן הגלי יכול להיראות אפילו טוב יותר אחרי שתפזרי. וגם כאן, תמיד אפשר להעביר רוח קרה של פן ולהעניק לשיער עיצוב מחודש, מציע גאון.